Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AR

arnie_rimmer

23. 8. 2012 15:50
výsledný dojem z článku:

já jsem pan cyklista s hustým bajkem, elasťákama a přilbou, já si chci lítat po cyklostezkách tam mi tam vy ostatní nelezte...vážený pane, navážíte se tady do kdekoho včetně mamin pro které je cyklostezka často jediné místo kde můžou to tříleté děcko na odrážedle nechat alespoň kousek jet volně...na chodnících ve městě to moc nejde a i tam hrozí nebezpečí - tuhle jsme vyšli s dětmi a odrážedlem před vchod domu kde je málem srazila závodní cyklistka pletoucí si chodník s olympijskou cykodráhouRv

6 0
možnosti
VS

Astaroth

23. 8. 2012 16:41
Re: výsledný dojem z článku:

Na sidlistich je spousta takovych pseudovnitrobloku, nebo i zamotanych cesticek co neslouzi provozu cyklistu odnekud nekam a tam muze dite drandit na odrazedle do aleluja. Ve stare zastavbe to muze byt komplikovanejsi, ale tam je zase co par kroku park nebo namesticko. A takove centrum Zizkova, kde neni takoveho nic je skutecne raj spise pro mlade parmeny, nez sportovni rodiny s detmi. Ty zas muzou nahoru na hreben Vitkova.

0 0
možnosti
JH

George.Camomile.blog.idnes.cz

23. 8. 2012 15:45
Co to je, ohleduplný cyklista?

Protože bydlím v Modřanech, tak situaci znám dokonale a jediné, co mohu říci je, že každý účastník provozu je povinen přizpůsobit svoji rychlost stavu a povaze vozovky a také samozřejmě hustotě provozu. Nadává se zde na "dálniční piráty" s tím, že na dálnici má právo pohybovat se každý, i ten nejslabší řidič v tom nejslabším autě a zde si cyklisté myslí, že stezka je vyhrazena pouze jim a ostatní na ní nemají co dělat. Mají.

A pokud ji (tu cyklostezku) chce někdo prosvištět vysokou rychlostí, tak mu radím, ať si nyní v létě zjistí, kdy vychází slunce, nařídí si na tu hodinu budík a zaručuji mu, že než na cyklostezce provoz zhoustne stihne štreku Podolí - Zbraslav a zpět alespoň čtyřikrát. A prospěje tak nejen svému fyzickému, ale i psychickému zdraví a nebude si muset takto nesmyslně stěžovat.

4 0
možnosti
JH

George.Camomile.blog.idnes.cz

23. 8. 2012 15:50
Re: Co to je, ohleduplný cyklista?

A ještě dodám, že existuje pojem "občanský soumrak" a asi také i pojem "občanské svítání", i když to jsem nikdy neslyšel. A ten pojem nám říká, že ještě po západu slunce je nějakou dobu dobře vidět a analogicky to musí platit také pro situaci před východem slunce. Takže času na cyklistické výkony je opravdu habaděj. Jen nesmí být člověk líný a čekat, že mu někdo stezku umete, aby pán velkomožný mohl bez překážek projet v tzv "prime time".

2 0
možnosti
NK

Národněfrontní kolaborant

23. 8. 2012 15:44
Já do toho nechci kecat.

Ale na na značce cyklostezce bývá vyobrazení kola a v druhé polovině i velký panáček vedoucí malou holčičku za ruku. :-P

JInak fakt nechápu co má starej chlap jako vy proti maminám jdou rozprostřené po celém chodníku. Jsou šťastné, že mají malého caparta a musí pokecat s kámoška.

Trochu nadhledu.

Čoklové a čoklofilové už je jiná kategorie. To jsou fakt omezenci.

0 0
možnosti
R

reditelzemekoule

23. 8. 2012 15:44
Vše marné...

Nebojte-nejde jen o Prahu, v Plzni je to naprosto stejné.

Zejména mladé matky s kočárky a vodítko se psem na jedné a páníčkem na druhé straně...

Mám na první příklad opentlenou hlášku-co se stane s 3měsíčním tělesem, krytým jen plátnem kočárku při srážce s mojí maličkostí, přesahující s kolem váhu 100kg a kinetickou energií danou mocninou rychlosti a tíhy? Málokterá maminka se omluví za svoji nezodpovědnost a ještě se dožaduje, abych snad nejlépe z kola slezl a mezi nimi protlačil...ale jedno je jisté-neuhnou! Pud sebezáhovy chybí-ale že chybí i pud matežství, to naprosto nechápu! Sám jsem dvojnásobný rodič-ale za toto bych tu svojí ve své době přerazil :-)

0 0
možnosti
MT

.MichaL

23. 8. 2012 15:35
jednoduše

Příliš mnoho zájemců o příliš malý prostor. Ukazovat na sebe navzájem prstem asi nikam nevede... Pokud jen každý desátý nepoužívá mozek, bohatě to stačí na chaos. Tam, kde jsou tyhle trasy extrémně vytížené, bylo chybou pustit tam chodce i cyklisty zároveň, to ví každý dopravák, ale když ono to zvyšuje šance na získání dotace. A neumožňuje to křik křiklounům z libovolného týmu, který by se zrovna cítil ošizený, že on svůj pruh asfaktu nedostal. Tyhle trasy jsou dobré akorát tak na to, zatnout zuby a rychle se po nich přesunout mimo město, ale aspoň něco... i když, pokud byla v Modřanech podél řeky jen vyjetá pěšinka, která končila u železničního viaduktu, měl jsem to tam rád. Teď nejsem línej naložit radši kolo do auta, abych se tomu vyhnul:)

0 0
možnosti
MN

locom

23. 8. 2012 15:27
.

R^

0 0
možnosti
DP

dp11

23. 8. 2012 15:23
Nebezpečé chaosu na pražských chodnících,

které si někteří pletou s cyklostezkami také není zanedbatelné.

2 0
možnosti
MN

locom

23. 8. 2012 15:29
Re: Nebezpečé chaosu na pražských chodnících,

na kole nejezdim ... ale ohleduplny cyklista me jako chodci na chodniku vubec nevadi.

0 0
možnosti
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1142x
speciální pedagog

Seznam rubrik